Nieuws - OBS De Tandem - Samen werken op De Tandem

Bedrijfshulpverlening

woensdag 15 oktober 2014

Afgelopen woensdag was het een spannende middag voor juf Annemieke, juf Anne-Marijke, juf Carla en juf Yvonne. Het was weer tijd voor de tweejaarlijkse BHV-herhalingscursus. Deze middag stond in het teken van brandbestrijding en ontruiming. Er werd herhaald hoe de school het snelst ontruimd kan worden. Omdat het belangrijk is dat je heldere, duidelijke instructies kunt geven kregen we een lego-opdracht. Twee juffen moesten in één ruimte iets bouwen en twee andere juffen moesten in een andere ruimte door middel van instructies via de portofoon precies hetzelfde bouwwerkje namaken. Dat bleek nog best lastig!
Daarna moesten alle juffen met allerlei brandblusmiddelen verschillende brandjes blussen. O.a. een deksel op een brandende pan, met een blusdeken een brandende pan blussen en met een schuimpoederblusser een brandende bak benzine blussen. Gelukkig kreeg iedereen alle brandjes heel snel uit!
Woensdag 29 oktober moeten de juffen nog een keer op cursus. Nu voor de herhaling van het levensreddend handelen en letselbehandeling.
« Terug naar de lijst