OBS De Tandem Oud-Beijerland opnieuw afvalvrije school

De Tandem opnieuw afvalvrij

In 2017 ontvingen we voor het eerst het keurmerk ‘afvalvrije school‘. Het is belangrijk dat we ons aan de regels blijven houden en daarom vindt er eens in de zoveel jaar een controle plaats. Of het ons opnieuw gelukt is? Jazeker! Vandaag vierden we dat heugelijke feit samen met wethouder Robin Heij, Rob Kleinegris van Stichting VAnG en Koos de Vuilnisman. Onder toeziend oog van de hele school onthulde de wethouder vanmorgen de nieuwe sticker voor op de plaquette bij de ingang van groep 3. Om dat te vieren, zongen we ons Afvallied.

Hoe krijg je als school het keurmerk afvalvrije school? 

Het keurmerk ‘afvalvrije school’ wordt pas afgegeven na controle door een keurmeester. Hierbij moet je als school minimaal 500 punten behalen. Dat bleek geen probleem: we scoorden maar liefst 700 punten van de maximaal 750. Belangrijk onderdeel van de keuring is het volledig scheiden van afval. Onze leerlingen drinken uit herbruikbare bekers, nemen hun tussendoortje en lunch mee in een broodtrommel en de hoeveelheid restafval die we produceren, is zo minimaal mogelijk. Verder besteden we in onze lessen natuurlijk ook aandacht aan hoe we ons eigen steentje kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

De Tandem was in 2017 de eerste school in de Hoeksche Waard met het keurmerk ‘afvalvrije school’, een project van Cyclus en gecontroleerd door Stichting VAnG (Van Afval naar Grondstof). Inmiddels hebben andere scholen binnen onze gemeente dit predicaat ook mogen behalen.

Lees meer in dit nieuwsbericht van Hoeksch Nieuws.