Nieuwe collega

Vanaf komend schooljaar komt meester Andreas bij ons werken. Hij zal, samen met juf Judith, groep 6 gaan lesgeven. Benieuwd welke leerkracht uw kind volgend jaar krijgt? Hier vindt u het volledige overzicht.

Hieronder stelt hij zichzelf kort voor:

Mijn naam is Andreas en ik ben 37 jaar oud. Ik ben een leerkracht die niet bang is om nieuwe dingen te proberen. Vanuit mijn geboorteland Duitsland kwam ik naar Rotterdam om de moderne dansopleiding te volgen. Tijdens de kinderdansworkshops ontdekte ik hier mijn passie voor het werken met kinderen. Drie jaar geleden heb ik daarom de overstap gemaakt naar het onderwijs.

De leerkrachten uit mijn jeugd zijn mijn grote voorbeelden. Zij hebben toen mijn talent gezien en gestimuleerd. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik probeer elke dag iets nieuws te leren. Niemand is ooit uitgeleerd. Het echte leven vraagt dat we meerdere vaardigheden tegelijk benutten. Bij het vak lezen denk ik na over hoe het wordt ingezet. De focus ligt bij mij op wat je doet met lezen wanneer je het kunt. Wat is bijvoorbeeld de kern van de verhalen die je leest? Als je naar de film gaat beantwoordt je immers ook geen meerkeuzevragen. Wel ga je in gesprek met elkaar en komt het begrip automatisch.

Ik voel me erg verbonden met de dieren en de natuur. Dit is ook een mooie symbolische vergelijking, want planten groeien door ze te koesteren – net als kinderen. Zelf ben ik een groot fan van de growth mindset, een op groei gerichte denkstijl waarbij je intelligentie, kwaliteiten en vaardigheden ontwikkelt door veel te oefenen. Fouten maken mag, nee moet zelfs. Ik benadruk dit elke dag bij mijn leerlingen. Niemand hoeft daarom bang te zijn iets te proberen. ‘Dat kan ik niet’ of ‘daar ben ik nooit goed in’ zal e in mijn klas niet vaak horen. Ik wil de kinderen graag nieuwe dingen laten ontdekken.

Als leerkracht sta ik open voor groei en ambitie: ik wil de kinderen de mogelijkheid bieden om nieuwe vaardigheden te ontdekken en hun talenten te koesteren, zodat ze zich tot de persoon kunnen ontwikkelen die ze willen zijn.

Ik kijk ernaar uit jullie allemaal binnenkort te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,
Andreas La Monica