Uitreiking keurmerk ‘De Tandem afvalvrije school’

We zijn al dik een jaar bezig om op school afval te scheiden. In alle groepen en andere ruimtes staan speciale bakken. Bovendien zorgen kinderen van de bovenbouw ervoor dat de containers op het goede moment aan de straat staan en weer binnen worden gehaald. We scheiden: papier, GFT afval, plastic & blik, kapotte pennen & stiften, glas en klein chemisch afval.

Kinderen nemen geen pakjes drinken meer mee naar school, maar bekers. Het overblijfbrood gaat in doosjes in plaats van in zakjes. Ook de moeders die ‘s morgens het fruit komen schillen werken mee, de ouders van de peuterdans -groep op maandag doen mee, de overblijfkrachten doen mee, ouders van de ouderraad doen mee. Kortom iedereen die iets te maken heeft met De Tandem weet inmiddels dat wij afval scheiden en dat heel serieus nemen.

Dat dit afval scheiden heel goed gaat is niet onopgemerkt gebleven. Op maandag 13 februari krijgen wij, als eerste school in de Hoeksche Waard het keurmerk ‘afvalvrije school’.

Die maandag komen de wethouder van milieu, de directeur van het RAD en een afgevaardigde van de stichting VANG naar school om de officiële uitreiking van het keurmerk-bordje te doen. Koos de Vuilnisman is de hele dag op school om de kinderen op geheel eigen wijze het een en ander te leren over zuinig zijn op onze aarde.

Wij zijn trots op onze school.