Uitnodiging informatie-avond Breinsleutels

Als ouder van een of meer kinderen bent u natuurlijk betrokken en geïnteresseerd in de ontwikkeling van uw kind. En dat is goed! Het werkt voor kinderen enorm stimulerend wanneer ze ervaren dat hun vader en moeder nieuwsgierig naar hen zijn. Om die nieuwsgierigheid te prikkelen en misschien ook wel uit te breiden organiseren we op woensdagavond 13 september een thema-avond. De gastspreker van deze avond is neuropsycholoog Marald Mens. Hij neemt u mee op een reis door het kinderbrein. En uiteraard ook…van uzelf! Wat gebeurt er allemaal in het hoofd van uw kind, thuis of in de klas? En hoe kan het dat uw kind echt niet dom is, maar toch simpele dingen vergeet? Marald staat ook stil bij de vraag hoe u uw kind kunt motiveren om bijvoorbeeld zelf de slaapkamer op te ruimen of om goed om te gaan met verlies.

Zijn we overgeleverd aan de grillen van het kinderbrein of hebben we wel degelijk invloed op die motivatieprocessen? Het antwoord laat zich raden: natuurlijk hebben we als ouders vat op de motivatie van onze kinderen! Maar hoe doe je dat, als jouw kind meer geïnteresseerd is in zijn mobieltje dan in jouw mooie woorden? Na afloop van deze avond gaat u niet alleen naar huis met meer (brein)kennis, maar ook met praktische tips om direct thuis toe te passen.

De afgelopen twee jaar heeft het team van De Tandem geleerd om met de zogenaamde Breinsleutelbril te kijken naar het gedrag van kinderen om hun onderwijsbehoeften te ontdekken. Hoe beter de leerkracht weet wat er afspeelt in de ‘bovenkamer’ van de leerlingen, hoe bewuster hierop aangesloten kan worden in het lesgeven.

De bijeenkomst start om 19.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Vanaf 18.30 uur staat de koffie klaar.

Aansluitend

Vanaf 20.15 uur tot 21.15 uur is er gelegenheid om in alle groepen rond te kijken. U hoort hoe een schooldag er uit ziet, welke afspraken en regels er zijn en welke lesstof er dit jaar aan de orde komt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *