Ouder-kind informatie-avond

Facebook, Instagram en Whatsapp zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Heel handig voor wie snel contact wil leggen, entertainment zoekt of op zoek is naar nieuws dat aansluit op zijn of haar belevingswereld.

Omdat sociale media niet alleen goede kanten maar ook minder goede kanten heeft, is er op De Tandem een ouder-kind-avond gepland op dinsdag 20 november.

Onder begeleiding van trainer Sandra Hol vanuit de Overbrugging, Mediadeskundige Lisette van Zanten van de Bibliotheek en Jongerenwerker Michelle Rath en haar collega’s wordt een interactieve avond van het gebruik en misbruik van social media aangeboden.
Alle ouders, opa, oma’s, kinderen van groep 7 en 8 en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Het eerste deel van de avond bestaat uit het delen van informatie aan volwassenen van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van social media. De kinderen hebben apart met elkaar een gesprek over wat zij doen met social media en waar zij voor uit moeten kijken op social media.

Het tweede deel van avond spreken ouders en kinderen samen over bestaande gebeurtenissen uit de sociale media en hoe ze daar mee om kunnen gaan.

De zaal gaat open voor een kopje koffie om 18.45 uur. Start 19.00 uur. De avond is omstreeks 20.30 uur afgelopen.

 

Om een inschatting te maken hoeveel ouders en kinderen er komen, verzoeken wij u via deze link in te schrijven.

 

Deze avond valt in de week van mediawijsheid van 16 t/m 23 november met als thema ‘Heb jij het onder de duim?’ Die belangrijke vinger heeft het tegenwoordig heel druk met liken en disliken. We willen de kinderen bewust maken van hun eigen sociale media gedrag.