Herdenking 4 mei

Op 4 mei mogen wij weer met elkaar stilstaan bij de capitulatie van Nazi-Duitsland en de bevrijding van ons land en volk van de terreur en de onderdrukking tijdens de laatste wereldoorlog. Het nieuws laat ons iedere dag weer zien en horen dat helaas elders in de wereld nog steeds oorlogen woeden. Het is dan ook een voorrecht om in vrijheid te kunnen en mogen herdenken. Het bestuur van Oranjevereniging ‘Prinses Juliana’ nodigt onze school uit deel te nemen aan de herdenkingsbijeenkomst bij het Joodse gedenkteken en het monument VRIJ in het park de Laning.
De herdenking begint zoals ieder jaar op 4 mei met een korte herdenking bij het gedenkteken op het Marktplein ter nagedachtenis aan Joodse inwoners van Oud-Beijerland die zijn weggevoerd en omgebracht. Deze bijeenkomst begint om 19.00 uur. 
Om 19.20 uur start een Stille Tocht vanaf het Marktplein naar het monument VRIJ in het park de Laning. De ceremonie bij het monument begint om 19.50 uur en zal omstreeks 20.30 uur zijn afgelopen. Onze school zal een bloemstuk leggen bij het Joodse gedenkteken en zal namens de openbare scholen voor openbaar onderwijs van de stichting Acis een bloemstuk leggen bij het monument VRIJ.
Mogelijk zijn er leerlingen die, ondanks de vakantie, de plechtigheid willen bijwonen.
Daarnaast zorgt het bestuur van de Oranjevereniging ervoor dat bij het monument manden met bloemen staan, waaruit ieder schoolkind een of meer bloemen kan pakken om bij het monument te leggen.