Peuterspeelzaal De Tandem

Open per 1 november 2024

Na de herfstvakantie opent De Hoeksche School Kinderopvang in samenwerking met De Hoeksche School een peuterspeelzaal in basisschool De Tandem. De nieuwe peuterspeelzaal krijgt de naam peuterspeelzaal de Tandem en komt in het huidige lokaal van de Driewieler.

Wanneer is de peuterspeelzaal open?

Bij voldoende belangstelling gaat de peuterspeelzaal vier tot vijf ochtenden per week open. Peuters zijn twee ochtenden per week van harte welkom. Peuters die nog wat extra’s nodig hebben, kunnen zonder bijkomende kosten twee extra ochtenden per week komen spelen (VVE).
We informeren u binnenkort over de exacte openingsdagen en -tijden.
Wel kunnen we u al laten weten dat we, gezien de huidige belangstelling, op woensdag open zullen zijn. Bij voldoende belangstelling zijn we vijf dagen per week geopend.

Vaste, vertrouwde gezichten

De begeleiding van de peuters is straks in handen van twee vaste pedagogisch medewerkers van De Hoeksche School Kinderopvang. Een van hen is Fleur Leloux, een vertrouwd gezicht voor de huidige peuterspeelzaalkinderen. Daar zijn we bijzonder blij mee

Afstemming thema’s en buitenspelen

Met de peuterspeelzaal en basisschool onder één dak kunnen we de ontwikkeling van kinderen nog beter stimuleren. Onze pedagogisch medewerkers en leerkrachten werken volgens dezelfde normen en waarden. We stemmen de thema’s van de peuterspeelzaal en basisschool op elkaar af. Ook kunnen de peuters en kleuters straks gezellig samen buitenspelen. Dit alles heeft als voordeel dat de peuters zich al snel veilig en vertrouwd voelen in het gebouw, met de leerkrachten en de andere kinderen. Bovendien verloopt de overgang van de peuterspeelzaal naar de kleutergroep soepel.

Aanpassingen in het lokaal

We realiseren de nieuwe peuterspeelzaal in het huidige lokaal van De Driewieler. Deze ruimte krijgt een compleet nieuwe en moderne inrichting

Meer info & aanmelden

Heeft u belangstelling om uw peuter aan te melden bij de nieuwe peuterspeelzaal? Dat kan via de volgende link: Inschrijven – Kinderopvang (dehoekscheschool.nl). Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij Jorien Swank of de kindadministratie van De Hoeksche School Kinderopvang. U bereikt de kindadministratie op telefoonnummer 0186 650020 of per e-mail: info@ko-dehoekscheschool.nl

Integraal Kindcentrum

Met de opening van de peuterspeelzaal zetten we een belangrijke stap richting de vorming van een integraal kindcentrum (IKC). Waarom dit zo belangrijk is? Vanuit een IKC kunnen we de ontwikkeling van kinderen nog beter stimuleren. We bieden kinderopvang, waar de peuterspeelzaal onder valt, en basisonderwijs onder één dak. Binnen het IKC werkt iedereen volgens dezelfde normen en waarden, en vaak ook met dezelfde thema’s. Dit heeft als voordeel dat kinderen zich van jongs af aan veilig en vertrouwd voelen in het kindcentrum, met de leerkrachten en de andere leerlingen. Bovendien verloopt de overgang van de peuterspeelzaal naar de kleutergroep soepel.

Natuurlijk moment

Voor het bestuur van De Hoeksche School, de stichting waar obs de Tandem onderdeel van uitmaakt, is het realiseren van IKC’s een belangrijke ambitie. Hierbij werkt De Hoeksche School nauw samen met De Hoeksche School Kinderopvang. Op de Tandem diende zich, door de overname van Kivido door Kibeo, een natuurlijk moment aan om deze samenwerking verder te verkennen. Dit resulteerde in het besluit van Ad Keller (bestuurder De Hoeksche School) en Cora Labree (directeur-bestuurder De Hoeksche School Kinderopvang) en Jorien Swank (directeur van de Tandem) om ook op de Tandem te starten met een IKC.