Nieuws - OBS De Tandem - Samen werken op De Tandem

Kunstexpositie geopend

maandag 18 mei 2015

Zes weken lang werkten de leerlingen van O.B.S. de Tandem aan een groot kunstproject. Ada Holleman, fotografe, docent en kunstenares, had zich bereid getoond de kinderen onder haar hoede te leren schilderen als een kunstenaar. Iedere klas had zijn eigen kunstenaar gekozen. Van Kandinski tot Monet en van Miro tot Picasso, alle stijlen kwamen voorbij.

Omdat Ada ook docent is, was haar aanpak gedegen: de kinderen kregen in de klas meer te weten over de kunstenaar die ze gekozen hadden en gingen vervolgens aan de slag om materiaal te verzamelen waarmee de kunstwerken zouden worden gemaakt. Schoenendozen, karton, cornflakesdozen, noem het maar: "Ik werk graag met gerecyclede materialen. Door de kinderen zelf aan het werk te zetten die materialen te verzamelen, begon het creatieve proces al voor de lessen echt van start gingen. Twee ochtenden per week, zes weken lang ging ik vervolgens met de kinderen aan de slag: eerst een korte uitleg van de techniek en vervolgens pasten de kinderen die zelf toe. Op hun manier en naar hun eigen inzicht. Zo kwamen de meest prachtige werkstukken tot stand."

Maandagochtend 18 mei was het zo ver: de expositie van kunstwerken van de leerlingen van O.B.S. de Tandem werd geopend. En niet stilletjes, maar onder het oorverdovende ritme van djembé's, bespeeld door de leerkrachten, aangevoerd door Bert Knape, die voor zo'n feestelijke gebeurtenis op de Tandem vaker zijn bijdrage levert.

De expositie kan dagelijks vanaf 08.15 uur en vanaf 15.15 uur door ouders en andere belangstellenden bezocht worden. De expositie sluit haar deuren op vrijdag 5 juni.

Voor meer informatie kunt u bellen met O.B.S. de Tandem, 0186-618314, of kijk op www.tandem-oudbeijerland.nl.

Een filmpje van de opening en de geëxposeerde werken kunt u bekijken via onderstaande link:
www.youtube.com/watch?v=zEQcpF3PPV8 « Terug naar de lijst