Nieuws - OBS De Tandem - Samen werken op De Tandem

Feest

zondag 26 oktober 2014


Feest! Een mooi thema van de Kinderboekenweek die dit jaar voor de 60e keer werd gehouden en de 10e verjaardag van stichting Acis. Op vrijdag 10 oktober heeft Avijs de feestvreugde vergroot door gratis haar springkussen ter beschikking te stellen.
Avijs is gespecialiseerd in advies en aanneming van afbouw, verbouw, renovatie en onderhoud. Avijs biedt haar springkussen gratis aan voor uw evenement op o.a. scholen. De leerlingen van OBS De Tandem waren de eerste die het springkussen in gebruik hebben genomen.Het leek nog als de dag van gisteren; de opening die plaats vond op het kleuterplein waar we te maken kregen met een officiële ceremonie, compleet met het plaatsen van de ACISvlag en een toespraak van juf Jorien. Het bleek een tweeledig feest te zijn waarbij het 10-jarig bestaan van de stichting ACIS en het 60-jarig bestaan van de kinderboekenweek naadloos in elkaar overgingen.
Ingestudeerde liederen en dansjes, het massale dans-event op het schoolplein waar we onder leiding van een danseres van TOBE uit ons dak konden gaan; de activiteiten die te maken hadden met de kinderboekenweek, bestaande uit voorlezen voor kleuters door leerlingen uit de bovenbouw; het creatief schrijven; de gemoderniseerde sprookjes, de speurtocht door de wijk naar ons klassenboek en de druk bezochte boekenmarkt; het geheel ademde echt het gevoel "FEEST" uit.
Tijd om daarna achterover te gaan leunen, hadden we niet want vervolgens kwamen de docenten van de Musical Academy naar school om met alle groepen liedjes en dansjes in te studeren voor het Open podium.
Tussendoor konden we op een zonovergoten dag lekker buiten genieten van een ijsje en ons laatste restje energie kwijt op een heus springkussen, waarna we het weekend konden bijkomen voor onze finale.
Het Open podium, gehouden op 15 oktober, trok ontzettend veel belangstellenden die genoten van de optredens die in het teken stonden van 'Feest'. Met spetterende, kleurrijke, aandoenlijke en afwisselende acts, wisten de kinderen van jong tot oud hun ouders te ontroeren.
Met z'n allen kunnen we terugkijken op een paar fantastische weken, waarin creativiteit, gezelligheid en sportiviteit de boventoon hebben gevoerd. Enkele foto's kunt u bekijken bij beelden.
« Terug naar de lijst