Nieuws - OBS De Tandem - Samen werken op De Tandem

Tandem Glazen Huis

vrijdag 20 december 2013Afgelopen woensdag avond was het zover. De achtstegroepers van basisschool de Tandem werden opgesloten in hun eigen glazen huis om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de serious request actie van 3FM. Er was getracht om zoveel mogelijk het echte glazen huis na te bootsen en een echte DJ en de welbekende fitness apparaten voor het raam mochten niet ontbreken. Een live optreden van Lauren ter Horst maakte het feest compleet. Veel ouders en belangstellenden hadden zich voor het raam verzameld. Bij aanvang bleek dat het streefbedrag van 1000 euro al lang was gehaald, mede door de opbrengst van de acties van de andere klassen. Gelukkig werd er nog gul gedoneerd! Op de schilderijen, die de achtstegroepers aan het maken waren, werd goed geboden, met een uitschieter van een bod van 250 euro! Het Rode Kruis Oud-Beijerland heeft ook een bezoek aan het glazen huis gebracht en nam een donatie van 1000 euro mee. Mede hierdoor was om 21:45 uur het bedrag van 2617,30 gehaald.
De volgende ochtend vertelde juf Saskia en juf Hannelore dat het een geweldige nacht was geweest met onder andere verstoppertje in het donker en griezelverhalen, verteld door meester Gerrit-Jan. Rond half 4 waren de laatste achtstegroepers in slaap gevallen.
De actie van de Tandem is ook opgemerkt door Zapp, want donderdagmiddag mochten vier achtstegroepers tijdens de uitzending van Zapp live een cheque overhandigen met het geweldige eindbedrag van 3222,06 euro! Al met al, een actie om trots op te zijn en niet snel te vergeten!
En dit was niet het enige goede doel waar de Tandem tijdens de kerstviering aan heeft gedacht. Zo is er ook nog geld en levensmiddelen opgehaald voor de voedselbank Oud-Beijerland!

Foto's zijn te bekijken op: www.tandem-oudbeijerland.nl/beelden/het_glazen_huis
« Terug naar de lijst